AFTERMARKETSПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић примио је амбасадора Републике Кореје у Србији Деђонг Јуа (YOO Dae Jong).

Др Обрадовић је Његовој екселенцији представио надлежности Комисије за заштиту конкуренције и упознао га са досадашњим активностима, као и плановима који за циљ имају унапређење и промоцију политике заштите конкуренције у Србији.

Председник Комисије је, такође, изразио жељу да Амбасада Републике Кореје у Београду пренесе велику заинтересованост Комисије за заштиту конкуренције Републике Србије за интензивирање сарадње са Комисијом за фер трговину Кореје (Korea Fair Trade Commission), а којa важи за једну од најефикаснијих на свету.

Корејски амбасадор захвалио се на позиву и предложио отпочињање конкрентне сарадње кроз ангажовање експерта из корејског тела за заштиту конкуренцијe, који би одржао радионицу у Београду на теме заштите конкуренције, до краја ове године.

Такође, Његова екселенција је изразила задовољство због покренуте иницијативе Комисије за заштиту конкуренције, а која би могла да резултира интензивнијом сарадњом и разменом искустава два тела, све у циљу унапређења привредног амбијената у Србији.