kzkPredsednik Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović primio je ambasadora Norveške, Nj.E. Arne Sanes Bjornstada.

Povod za ovaj susret bilo je upoznavanje ambasadora Bjornstada sa aktivnostima i planovima Komisije za zaštitu konkurencije. Posebna pažnja posvećena je unapređenjima u radu Komisije zahvaljujući donaciji Ambasade Norveške, kroz odobren projekat „Unapređenje privrednog ambijenta Republike Srbije“.

Predsednik Komisije zahvalio je Nj.E. Bjornstadu na podršci unapređenju uslova za efikasnije sprovođenje politike zaštite konkurencije. Podsetio je da je kroz projekat Komisija obezbedila najsavremeniju forenzičku opremu koja se koristi pri nenajavljenim uviđajima. Zahvaljujući ovom projektu Komisija je angažovala vrhunske stručnjake koji su, zajedno sa predstavnicima KZK, organizovali više javnih debata širom Srbije, na temu unapređenja zakonodavnog okvira u ovoj oblasti. U okviru projekta radi se i na poboljšanju vidljivosti aktivnosti Komisije na društvenim mrežama.

Predsednik Komisije izrazio je želju za proširenje saradnje kako sa Ambasadom Norveške, tako i sa, inače vrlo uspešnim telom za zaštitu konkurencije Kraljevine Norveške. Dogovoreno je da ambasador Bjornstad bude jedan od učesnika predstojećeg Dana konkurencije, koji Komisija organizuje 12. aprila 2019. godine u Beogradu.