kzk-ekofPredsednik Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović primio je ambasadorku Rumunije Oanu – Kristinu Popu (Oana-Cristina Popa).

Dr Obradović je njenoj ekselenciji Popi predstavio dosadašnje aktivnosti, kao i planove Komisije za zaštitu konkurencije, a koji za cilj imaju unapređenje i promociju politike zaštite konkurencije u našoj zemlji.

Predsednik Obradović je, tokom razgovora, naglasio da odlična saradnja koju Komisija za zaštitu konkurencije ima sa Savetom za konkurenciju Rumunije, a koja je ove godine rezultirala i time što je telo za zaštitu konkurencije Rumunije bilo počasni „Gost domaćin“ na obeležavanju Dana konkurencije Srbije rezultira i kvalitetnijim razvojem tela koje vodi. Ovo posebno imajući u vidu činjenicu da Savet za konkurencije Rumunije ove godine obeležava 20 godina rada, od čega je deset godina funkcionisalo kao telo zemlje koja je u procesu pristupanja EU, a poslednju deceniju kao njen član.

U tom smislu, zajednički je konstatovana potreba da se intenzivna saradnja dva tela dalje unapređuje. Sastanku su prisustvovali i Marko Obradović, član Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, Mihaela Osorio (Mihaela Osorio) zamenik šefa Misije i Stefan Imre (Stefan Imre) ministar savetnik u Ambasadi Rumunije u Beogradu.