kzkИнтензивирање сарадње Комисије за заштиту конкуренције Републике Србије и Комисије за фер трговину Републике Кореје (Korean Fair Trade Commission – KFTC) отворило је простор за додатну размену знања, у оквиру студијских боравака. Тако су, током јуна месеца, представнице Стручне службе Комисије за заштиту конкуренције Нина Васић и Марија Петровић, овлашћена службена лица у Комисији, учествовале на двонедељној стручној пракси у Јужној Кореји. (Korean Fair Trade Commission – KFTC).

Циљ програма стручне праксе био је упознавање са функционисањем и мандатом ове државне институције Републике Кореје које се сматра једном од најефикаснијих у свету, а затим и размена искустава са представницима других земаљама који су, такође, били гости KFTC, ради унапређења примене и промоције права и политике заштите конкуренције.

Ове године су колеге из Републике Кореје, као кључне теме стручне праксе, одабрали анализу права конкуренције са фокусом на алате за откривање рестриктивних пракси, што је представљало и добру прилику да Комисија изнесе своје резултате и приближи колегама из Републике Кореје начин поступања у области заштите конкуренције у Републици Србији.

Током праксе, представнице Стручне службе Комисије имале су и прилику да се састану са председником KFTC-а, Ким Санџоом (Sang-Jo Kim).