kzkПредставник Комисије за заштиту конкуренције Вук Лековић, саветник у Сектору за утврђивање повреда конкуренције, боравио је, као корисник програма Јапанске агенције за међународну сарадњу (Japan International Cooperation Agency-JICA) и Комисијe за заштиту конкуренције Јапана (Japan Fair Trade Commission – JFTC), на стручном усавршавању у Јапану.

Циљ овог семинара је унапређење примене права и политике конкуренције, размена искустава ради коришћења стечених знања за још ефикаснију заштиту конкуренције на тржиштима земаља које учествују у програму. План усавршавања обухватио је теорију и праксу права и политике заштите конкуренције.

Ове године у програму усавршавања су учествовали представници тела за заштиту конкуренције из 19 земаља. Јапанска агенција за међународну сарадњу организује ову врсту семинара од 1994. године.

Учешће представника КЗК на семинару у Токију представља наставак успешне сарадње Комисије и јапанског тела за заштиту конкуренције, а коју је прошле године обележио успешно организовани заједнички дводневни семинар у Београду.